13 Mayıs 2025 / Salı
Medikal News
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Medikal News
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

Yoğun Bakımlarda Yapay Zekanın Yükselişi: Philips Tele-ICU Çözümleri

Medikal News Yazan Medikal News
23 Temmuz 2019
Kategori : Aktüel
A A
Yoğun Bakımlarda Yapay Zekanın Yükselişi: Philips Tele-ICU Çözümleri

phılıps tele

 

Philips, yapay zeka temelli geliştirdiği yoğun bakım modeli Tele-ICU ile yüksek kaliteli yoğun bakım hizmeti sunmaya devam ediyor.

 

Yoğun bakım popülasyonlarının yöneltilmesi için geliştirilmiş, yapay zekaya dayalı yoğun bakım ünitesi tele-ICU programı, hasta yönetimi ve finansal verimlilik açısından yarattığı faydayla fark yaratıyor. Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Cerrahisi Profesörü ve UMass Memorial Tıp Merkezi’ndeki eICU Programı Direktörü Craig M. Lilly tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, yapay zekaya dayalı yoğun bakım modeli tele-ICU’nun, nüfus sağlığı yönetiminde finansal marjları arttırıp, önemli ölçüde maliyet tasaraffu sağlarken; aynı zamanda vaka hacmini ve yüksek kaliteli yoğun bakıma erişimi de önemli ölçüde arttırdığını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre; Tele-ICU yarafından yönetilen Yoğun Bakım ünitesi, geleneksel modellere kıyasla vaka sayısını %21 artıyor. Merkezi bir tele-ICU bakım modeli, daha kısa süreli yatış süresi sağlıyor ve doğrudan maliyetlere göre geliri yükseltiyor. Sağladığı avantajlar ve ortaya koyduğu performansla katkı payının 7.7 Milyon Dolar’dan 37.7 Milyon Dolar’a çıkmasıyla %376’lık bir artış sağlayan model, lojistik bir merkezle birleştiğinde de geleneksel modellere kıyasla vaka hacmini %38 oranında arttırıyor. Ek lojistik merkezi ve kaliteli hizmet standardizasyonuna sahip bir tele-ICU katkı payını 7,9 Milyon Dolar’dan 60,6 Milyon Dolar’a çekerek %665’lik bir artış sağlıyor. Yarattığı finansal tasarruf ve marj arttırımıyla tele-ICU, 3 aydan daha kısa bir sürede ilk sermaye maliyetini amorti ediyor.

“İnsanların hayatlarını iyileştirmeye devam ediyoruz”

“Tele-ICU programlarının vaka hacmini ve yüksek kalitede yoğun bakıma erişimi arttırırken, marjları iyileştirmesi, tele-ICU sistemlerinin sağlık uzmanları tarafından daha geniş ölçüde benimsenmesi için güçlü bir finansal argüman olarak öne çıkarıyor” diyen Profesor Lilly, “Doğru şekilde uygulanan tele sağlık programlarının hasta bakım sonuçları üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceği birçok benzer çalışmada iyi bir şekilde belgelenmiştir ve bu çalışma artık arkasındaki finansal yatırımı ve verimliliği desteklemektedir” diyerek sözlerini sürdürdü. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak ise; “Philips olarak, sağlık teknolojileri alanında her geçen gün yeni bir inovasyonla insanların hayatlarını iyileştirmeye devam ediyoruz. Gerçekleştirilen çalışmalarda gördük ki bir yoğun bakım ünitesi yatağı çok yüksek maliyetlere mal olurken tele- ICU sistemleri mevcut kaynakları daha iyi kullanarak vaka hacminde önemli (sistemleri ve mevcut kelimeleri arasında boşluk olması gerekiyor) bir artış sağlıyor. Bu değişim, ek yoğun bakım ünitesi yatakları oluşturmak ve personel takviyesi yapmak zorunda kalmadan daha geniş kitlelere erişmeyi (kitlelere ve erişmeye arasında boşluk olmalı) mümkün kılmaktadır.”

Yoğun bakımlardaki dijitalleşme süreci

Philips, 22. Uluslararası Yoğun Bakım Sempozyumu’nda ürün portföyünde yer alan yoğun bakım bilgi sistemleri, hastabaşı monitörleri, ultrasonografi cihazları ve konusunda uzman ekibiyle birlikte yer aldı. Aynı zamanda sempozyum süresince dünyaca tanınmış yoğun bakım uzmanı, tele-ICU ve yapay zeka uygulamalarını dünyada ilk kez hayata geçiren ve Philips bünyesinde eICU Programının gelişimine büyük katkı sunan Dr. Brian Rosenfeld’i konuk etti. Dr. Rosenfeld, sempozyum süresince 20 yılı aşkın süredir öncülük ettiği yoğun bakımlarda dijitaleşme ve yapay zekanın kullanımı sürecinde elde etmiş olduğu bilgi birikimini ve tecrübelerini katılımcı yoğun bakım uzmanları ile paylaşma fırsatı buldu. Gerek konuşma yaptığı uydu sempozyumunda gerekse birebir görüşmelerinde büyük ilgi gören Dr. Rosenfeld, ülkemizdeki yoğun bakımlardaki dijitalleşme sürecine paylaştığı görüşleriyle ışık tuttu.

En Son Haberler

Mesitaş Medikal, Aerobika Solunum Fizyoterapi Cihazını hekimlere tanıttı

Mesitaş Medikal, Aerobika Solunum Fizyoterapi Cihazını hekimlere tanıttı

12 Mayıs 2025

Peter Drucker’in “5 Ölümcül İş Günahı” Teorisinin Özel Sağlık Sektörü Açısından Yorumlanması

12 Mayıs 2025
B.Braun Türkiye, sağlık alanında herkes için, her yerde sürdürülebilir şekilde çığır açan yeniliklere öncülük ediyor

B.Braun Türkiye, sağlık alanında herkes için, her yerde sürdürülebilir şekilde çığır açan yeniliklere öncülük ediyor

10 Mayıs 2025
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TEK ORTAK AMAÇ İÇİN BİR ARAYA GELDİ: HEDEF SAĞLIKLI TOPLUM

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TEK ORTAK AMAÇ İÇİN BİR ARAYA GELDİ: HEDEF SAĞLIKLI TOPLUM

10 Mayıs 2025
Medikal News

Medikal News İletişim Adresi

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1993 Sk. Papatya Residence 2. No: 35. A Blok. Kat: 6 Daire; 109
ESENYURT/İSTANBUL
Tel: 0212- 853 63 05 Fax: 0212- 853 63 15

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • #1 (başlık yok)
  • İLAÇ
  • İLETİŞİM
  • KÜNYE
  • LABORATUVAR
  • MEDİKAL
  • AKTÜEL
  • HASTANE
  • KONGRE
  • RÖPORTAJ

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner