SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Raziye Dut, Türkiye’de sınav kaygısının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.
SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasının Konferans Salonunda 12.02.2020 tarihinde saat 12.00 – 13.30 arasında “Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri Sempozyumu” yapıldı.
SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma; Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuz Öksüzler, Zeytinburnu İlçesi Muhtarları, Zeytinburnu Belediyesi çalışanları, hastane yönetimi, çalışanları ve ilgililer katıldı.
SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası konferans salonunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Sorumlusu Dr. Serdar Cömert modaretörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda; Dr. Raziye Dut, Sınav kaygısı nedir? Sınav kaygısı için riskler nelerdir? konularından bahsetti. Psikolog Alper Ak, Sınav kaygısının çocuklar ve ergenlerde etkisi nedir? Nasıl önlemler alınabilir? Ebeveynlerin tutumları nasıl olmalıdır? Konularından bahsederken, Dr. Burcu Ece Kök Özyürek, Çocuk ve ergenlerde sınav kaygısında psikiyatrik testler, tanı yöntemleri ve tedavi metotları nelerdir? konularında katılımcılara bilgiler sundu.
“SINAV ÇOCUĞUNUZUN DEĞERİNİ BELİRLEYEN TEK KRİTER DEĞİLDİR”
Sınav kaygısının çocuklar ve ergenlerde etkisi nedir? Nasıl önlemler alınabilir? Ebeveynlerin tutumları nasıl olmalıdır hususlarına değinerek bilgiler aktaran SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikolog Alperen Ak; “Sınav kaygısında ebeveyn tutumları ve çocuklarına destekleri en önemli noktalardan biridir. Sınav tek başına çocuğunuzun değerini belirleyen tek kriter değildir. Bir ebeveynin en büyük desteği ne olursa olsun çocuğunu sevmeye ve devam etmesi ve bunu çocuğun hissettirmesidir” dedi.
“KAYGI DURUMUNDA ÇOCUK VE ERGEN PSİKİYATRİSİNE BAŞVURULMALIDIR”
Çocuk ve ergenlerde sınav kaygısında psikiyatrik testler, tanı yöntemleri ve tedavi metotları nelerdir konularına değinen SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Dr. Burcu Ece Kök Özyürek (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı); “Çocuk ya da ergen aşırı stresli olduğundan bahsediyorsa, sınav kaygısının olağan bir kaygının ötesine geçtiğini ve hayatını olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız çocuk ve ergen psikiyatrisine başvurulmalıdır” dedi.
Sınav kaygısı nedir? Sınav kaygısı için riskler nelerdir konularına değinen SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Dr. Raziye Dut (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı); “Türkiye’de sınav kaygısı dünya ortalamasının üzerindedir. Risk faktörlerinin bilinmesi bu ortalamayı azaltabilir. Kaygı bulaşıcı olumsuz bir duygudur. Baş etmek riskleri azaltmakla başlar” dedi. Soru cevap ve ikramlar sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile de program son buldu.