Sağlık Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sağlık yatırımlarını güçlendiriyor. Gaziantep’ten sonra 2. şehir hastanesi yatırımı Şanlıurfa’ya yapılıyor. 1.700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin kapasitesi ihtiyaç halinde 2.653’e kadar çıkabilecek şekilde planlandı.
Şanlıurfa, bugüne kadar yapılan en büyük sağlık yatırımlarından birine kavuşacak. Yakın zamanda Bozova ve Ceylanpınar ilçelerinde tam donanımlı devlet hastanelerinin inşaatlarının tamamlanmasının ardından bir haber de şehir hastanesinden geldi. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından proje ardından ihale süreçleri tamamlanan 1.700 yataklı Şehir Hastanesi’nin sözleşmesi imzalandı. Yer teslimiyle birlikte inşaat çalışmalarına geçildi. Gaziantep ve Şanlıurfa ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi, sağlık alanında iki önemli sağlık üssüne, mükemmeliyet merkezine kavuşmuş olacak. En üst teknolojinin kullanılacağı şehir hastaneleri, sağlık turizmi alanında da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi, sahip olacağı nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım kapasitesi, ileri teknolojiye sahip tıbbı cihazları, ameliyathaneleri, her branştan poliklinikleri, uzman sağlık personeli ile bölgenin en güçlü sağlık tesislerinin başında gelecek. Hem Şanlıurfa’ya hem de civar illere en üst kalitede sağlık hizmeti sunulacak. Tamamlandığında her branştan 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 doğum salonu ile hizmet verecek. Palyatif serviste 70 yatak yer alacak. Hastanede yatak sayılarının branşlara göre şu şekilde dağılım göstermesi planlandı; genel hastanede 312, kadın doğum ve çocuk hastanesinde 312, KVC hastanesinde 145, onkoloji hastanesinde 174 yatak, psikiyatri hastanesinde 60 yatak.