Sağlık sektörünün karar alıcıları ve özel hastane yöneticileri, Medicana Ankara Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelde bir araya geldi. Medicana Ankara Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız’ın moderatörlüğünde yapılan “Sağlıkta Yeni Yönelimler” isimli buluşmada özel hastaneler, Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yöneticileri ve şehir hastaneleri üstlenici firma yöneticileriyle mevzuat kaynaklı sorunlarını paylaşırken; şehir hastanelerinin Başkentteki özel sağlık kurumlarına etkisinin ne olacağı konusunda da istişarelerde bulundu.
SUT fiyatlarında kısmi artış planlanıyor
Medicana International Ankara Hastanesi ev sahipliğinde ve Medtronic Şirketler Grubunun bir parçası olan IHS Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. sponsorluğunda yapılan buluşmaya, SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz katıldı. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız’ın açılış konuşmasının ardından Dr. Mustafa Özderyol, önümüzdeki dönem Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarında kısmi bir artış planladıklarını aktardı. Hastanelerin evrak teslimi, görüntü ve tahlil paylaşımında da kolaylık, hız ve kalite sağlayacak bir dijital çalışma içinde olduklarını belirten Dr. Özderyol, “Artık evrak istemeyeceğiz, evrak teslimi için il müdürlüklerine gitmeye gerek olmayacak. Medula sistemi üzerinden aktarım konusunda bir çalışma başlattık” sözleriyle bilgi teknolojileri konusundaki bu çalışmaların bir kısmının hemen önümüzdeki aylarda, bir bölümünün de yaz aylarında tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti. Buluşmaya Ankara’daki özel hastanelerin üst yönetimleri büyük ilgi gösterirken, şehir hastaneleri yüklenici firma yetkilileri de ilgili oturumda deneyimlerini aktardı.
Hekimin hastaya daha fazla odaklanması için çalışılıyor
Etkinlikte Medicana Sağlık Grubu ile sağlık çözümlerinde işbirliği yaptığı IHS Türkiye ve Orta Asya Entegre Sağlık Çözümleri Başkanı Faruk Uzman da bir sunum yaptı. Kardiyoloji bölümüne yatırım yaparak, planlama, tedarik zinciri, malzeme ve stok yönetimi, hasta planlama ve takibi gibi klinik olmayan tüm operasyonları hastaneler adına kendilerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Uzman, bu sayede sistemde hekimlerin hastalarına daha fazla odaklanmalarının sağlandığını vurguladı. Faruk Uzman, “Aynı zamanda Medicana’nın hasta odaklı sağlık sistemini daha kaliteli ve uygun maliyetle sunabilmesi için çeşitli danışmanlık programları geliştirerek hasta memnuniyetini artırmak, yatış gün süresi ile tedaviye ulaşım sürelerini kısaltmaktan, randevu iptallerinin en aza indirgenmesine kadar birçok iyileştirme projesi gerçekleştiriyoruz. Ekonomik katma değer yaratarak, hastalara sunulan sağlık hizmetlerinin en üst düzeyde olmasına katkı sağlıyor, böylelikle değer bazlı sağlık hizmeti yaratılmasına olanak tanımış oluyoruz” dedi.