Philips, Azurion platformu gantri tasarımıyla çığır açan yeni üyesi FlexArm ile yeni görüntüleme ve hasta pozisyonlama imkanı ile kullanıcılarına daha iyi hizmet ve daha iyi hasta bakımı sunuyor
Philips, sektöre kazandırdığı yeni nesil Azurion platformunun en yeni üyesi FlexArm’ı tanıttı. Giderek artan kompleks girişimsel işlemler sırasında, hekimler, kritik anatomiyi hızlıca ve kolayca görüntülemeye ve farklılıkları tanımlamaya ihtiyaç duyuyorlar. Azurion FlexArm sahip olduğu yenilikçi teknolojik özellikleri sayesinde, hem 2D hem 3D görüntülemede hekimlerin görüntüleme ihtiyaçlarına kolaylık sağlıyor. Sistem hareket ettirildiğinde, hasta-odaklı hareket kabiliyeti sayesinde görüntüleme ışını da otomatik olarak senkron oluyor ve bu sayede görüntülemede tutarlılığı kaybetmeden hekim ve sağlık personelinin tedaviye odaklanıyor.
Miami Cardiac & Vascular Institute Kurucusu ve Başkanı Barry T. Katzen Azurion FlexArm ile ilgili olarak şunları söylüyor: “FlexArm ile birlikte, Philips mühendisleri neredeyse imkansız bir geometrik tasarım geliştirirken mekanik bariyerlerin de üstesinden gelerek hekimlerin görüntü kılavuzlu tedavide üstün klinik başarı elde etmesine imkan sunuyor. FlexArm’ın işlem sırasında hasta etrafında çalışan hekim ve sağlık personellerini engellemeden herhangi bir projeksiyon açısında optimum şekilde konumlandırılabilmesi ciddi oranda verimlilik optimizasyonu sağlıyor. Klinik olarak sunduğu avantajların yanında, kullanımı kolay ve anlaşılabilir olması sayesinde kompleks vakaların getirdiği kritik ve hararetli anlar için büyük bir inovasyon.”
Minimal invaziv yöntemlerle gerçekleştirilen tedavilerin sayısı ve çeşitliliği giderek artıyor. Buna bağlı olarak, tedavilerin kendileri de giderek kompleks bir hal alıyor, bu sebeple farklı disiplinlerden birden çok hekimin hasta başında hazır olmasına ve koordine şekilde çalışmasına ihtiyaç duyuluyor. Sonuç olarak, klinik ekibin oldukça sınırlı bir alanda zorlayıcı ve kompleks işlemleri yerine getirmesi gerekiyor.
Azurion FlexArm’ın yenilikçi tasarımı olağanüstü bir hareket kabiliyeti ile birlikte ciddi oranda kullanım kolaylığı sağlıyor. Benzersiz ve akıllı bir kinematik motor ile çalışan sistem, tek bir ‘Axsys’ kontrol sayesinde 8 farklı eksende hareket edebiliyor. Hekimlerle yapılan simülasyon testleri sonucunda sistemin, radial girişim de dahil olmak üzere minimal invaziv işlemlerde erişimi kolaylaştırdığı, kateter ve telin istemsiz hareket riskini azalttığı ve ciddi oranda zamandan tasarruf sağladığı kanıtlanmış bulunuyor[1]. Azurion FlexArm, cerrahi ve endovasküler işlemlerin bir kombinasyonu gibi aynı odada birden çok uzmanlık alanının ihtiyacının karşılandığı Hibrid Ameliyathane’lere ideal uyum sağlıyor.
Philips Türkiye Sağlık Sistemleri Pazarlama Direktörü Gamze Arbak: “İki yıl önce global lansmanı yapılan Azurion, kolay ve benzersiz kullanımı sayesinde daha fazla hasta odaklı olmayı sağlayarak hekimlerin, verimlilik ve etkinlik üzerine sağladığı pozitif faydalarla da hastane yönetiminin tercihi olan lider girişimsel platformumuz” diyor ve ekliyor: “FlexArm ise, Azurion’un inovasyon yolcuğunda yeni görüntü kılavuzlu tedaviler için fırsatlar sağlarken, hasta bakımını iyileştirmek ve maliyetleri düşürmek için klinik ve operasyonel faydaları birleştiren yeni bir adım.”
Azurion FlexArm, Philips’in görüntü kılavuzlu tedavi alanında sağlık hizmeti sağlayıcılarına çok yönlü ve tedavi odaklı çözüm sunmak için bütünleştirdiği; sistem, akıllı cihazlar, yazılım ve servisi de içinde bulunduran benzersiz portföyündeki en yeni inovasyon. Minimal invaziv girişimlerle tedavi edilebilen hastalıkların sayısı arttıkça ve tedaviler kendi içlerinde daha verimli hale geldikçe, hastaların tedavi deneyimi de iyileşmeye devam edecek. Daha az travma deneyimleyecek hastaların hastanede kalış süresi de aynı gün taburcu veya bir gece sonra taburcu olma şansı ile önemli ölçüde azalabilecek.
Şubat 2017’de yapılan global lansmandan bu yana, 80’den fazla ülkede 450.000’den fazla hasta Philips Azurion sistemi ile tedavi edildi. Philips Azurion 7 C20 with FlexArm, U.S. Food and Drug Administration (FDA) tarafından 510(k) belgeli ve CE tarafından onaylıdır.
[1] 17 hekim ile birlikte laboratuar simülasyon testi