15 Temmuz 2026 / Çarşamba
Medikal News
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Medikal News
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İKMİB Tıbbi Cihaz Sektörü Komitesi Yeni Dönem Başkanı Sevim Öztaşkın oldu

Medikal News Yazan Medikal News
12 Haziran 2026
Kategori : Manşet, Medikal
A A
İKMİB Tıbbi Cihaz Sektörü Komitesi Yeni Dönem Başkanı Sevim Öztaşkın oldu

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Tıbbi Cihaz Sektörü Komitesi Başkanı Çapa Medikal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Honnes Sağlık ve Endüstriyel Ürünler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Öztaşkın oldu.

2026/2 Sayılı Tıbbi Cihaz Sektörü Komite Toplantısı, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın katılımlarıyla hibrit olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, Tıbbi Cihaz Sektörü Komite Başkanlığı görevini devralan Sevim Öztaşkın’a yeni görevinde başarı temennileri iletildi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri Daire Başkanı Alper Eriten ve Uzmanı Selçuk Bozok’un da online olarak katıldıkları toplantıda; tıbbi cihaz sektörünün öncelikli gündem maddeleri değerlendirilirken, sektörün beklentileri, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Alper Eriten yaptığı konuşmada, sağlık endüstrileri sektörü paydaşlarına düzenledikleri eğitim programlarına katılımları için davette bulundu. Eriten, ihracat ile ilgili sorunların çözümünde her zaman sektörün yanında olduklarını ifade etti.

Komite Başkanı Sevim Öztaşkın da yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün yeni dönemin ilk toplantısını geniş bir katılım ile gerçekleştiriyoruz. Sayın İKMİB Başkanımız Vefa İbrahim Aracı’nın da toplantımıza katılması bizleri onurlandırdı. İnşallah güzel işlere imza atarız. Benim İKMİB’de ikinci dönemim. Alınacak kararların sektörümüz için hayırlı olmasını temenni eder, toplantıya katkı sağlayan tüm komite üyelerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sorunlarımızı çözmek için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. İhracatımızı her sektörde artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhracatta yaşanan sıkıntıları geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığımız bir dizi temaslarla yetkililere dile getirdik. Bu ay sonuna kadar da yoğun bir Ankara programı ile bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tıbbi Cihaz Sektörü Komitemize yeni dönemde başarılar dilerim.”

Komite üyeleri Ahmet Fethi Polat, Adil Boz, Ali İhsan Şerbetçi ve Ufuk Özkaya’nın yanı sıra SEİS, MASSİAD, DİSSİAD, İVEK, İTO, TÜMDEF ve MEDİKAL NEWS temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda tıbbi cihaz sektöründeki güncel gelişmeler, ihracat süreçlerinde karşılaşılan fırsatlar ve zorluklar, sektörün küresel rekabet gücünün artırılması ve geleceğe yönelik stratejiler ele alınırken, katılımcılar arasında verimli görüş alışverişinde bulunuldu. Sektör temsilcileri toplantıya zoom üzerinden online olarak da yoğun katılım sağladı.

En Son Haberler

Yapay zeka 2030’a kadar cerrahide yaygınlaşacak!

Yapay zeka 2030’a kadar cerrahide yaygınlaşacak!

13 Temmuz 2026
Katılım Emeklilik’ten Çifte Güvence: Emeklilik Gelir Planı Katılımcılarına Özel Sağlık Sigortası Hediye

Katılım Sağlık hem kapsamı genişletti hem bekleme süresini azalttı

13 Temmuz 2026
Liv Hospital Ulus’a küresel kalite tescili

Liv Hospital Ulus’a küresel kalite tescili

10 Temmuz 2026
Berat Beran İlaç ve Hekimlerden Toplumsal Farkındalık

Berat Beran İlaç ve Hekimlerden Toplumsal Farkındalık

10 Temmuz 2026
Medikal News

Medikal News İletişim Adresi

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1993 Sk. Papatya Residence 2. No: 35. A Blok. Kat: 6 Daire; 109
ESENYURT/İSTANBUL
Tel: 0212- 853 63 05 Fax: 0212- 853 63 15

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • #1 (başlık yok)
  • İLAÇ
  • İLETİŞİM
  • KÜNYE
  • LABORATUVAR
  • MEDİKAL
  • AKTÜEL
  • HASTANE
  • KONGRE
  • RÖPORTAJ

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner