Evlere kapandığımız süre boyunca tempolu iş hayatında kitap okumaya bir türlü fırsat bulamayanlar, evde kaldıkları dönemde kitaplar ve e-kitap uygulamalarıyla daha sık buluşma fırsatı elde etti.
Radyolardan esinlenen yenilik…
Eskiden büyüklerimiz işlerini yaparken bir yandan da radyo dinleyebilirlerdi. Çocukluğumuzdaki radyolarla geçirdiğimiz süreler anılarımızda kaldı. Şimdi ise dijital süreçlerle evrensel bilgi okyanusunda var olmak radyoların yerini aldı.
Gözler yerine kulaklarla okunacak…
Gözlerimizle takip etmemiz gereken başka hususlar olduğu sürece okumak için fırsatımız olmayabilir, takip etmek için zaman ayıramayabiliriz. Ya da en önemlisi özellikle 40 yaş sonrası gelişen görme kayıpları ile yaşanan görme zorluklarının okuma istekliliğimizde gözlerimizi çabuk yorması.
Pandemi süreci birçok değişime de öncülük etti…
Dünyayı sarsan COVID-19 pandemisi günlük yaşantımızı, davranış ve alışkanlıklarımızı ciddi şekilde etkilemeyi ve değiştirmeyi sürdürüyor. Dijitalleşmenin getirdiği çözümler kullanım alışkanlıklarımızda farklı boyutlara, değişik alanlara, kolaylaştırıcı çözümlere doğru hepimizi sevk ediyor. Gözlerimizdeki okuma engellerini aşmak, zamansızlığın doğurduğu kitapla buluşamama olumsuzluğuna çözüm sağlamak, pandemiyle en önemli varlığımız olduğunun hissedilmesiyle sağlıkla yaşam konularındaki bilgilenme ihtiyaçlarımızın giderilmesi, artık hareketle okuyabilmeye ve kilo almamayı da öngörecek evrensel bilgiyle buluşmayı sağlamak gibi temel gereksinimler birleştirildiğinde, insanlarımız için bir çözüm üretme ihtiyacını değerlendirdik. Bu çerçevede obezite ve iyi yaşam merkezli ülkemizin en kapsamlı “Hayat Senin” sosyal projesini 2022 yılının ilk günü ile uygulamaya koyduk.
Türkiye’de ilk defa okuyan dergi…
Bilgilenmeyi, bilinçlenmeyi, farkındalığı, hareketliliği öngören “Hayat Senin” projesi Medikal Turizm Derneği tarafından Dr.Sinan İbiş koordinasyonunda; Halkbank, Dünya Sağlık Örgütü, Philips Türkiye, Öncü Medikal Grup, Flavius Sağlık Grubu başta olmak üzere, birçok Bakanlık, kurumlar ve kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve seçkin medya kuruluşlarının katılımları da sağlanarak çok çeşitli etkinlikleri insanlarımızla buluşturacak.
Hayat Senin Dergisi…
Bu etkinliklerden bir tanesi de yukarıda ifade edilen okuma engellerine karşı insanlarımızın hem görsel, hem de işitsel olarak bilgilerle buluşmasını sağlayacak. Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen okuyan dergi özelliği ile “Hayat Senin” adlı okuyan dergidir. Dijital platformlar üzerinden dağılan ve barındırılan bu dergide yazılar cep telefonları veya bilgisayarlar üzerinden sesli okuma butonu ile okunmaktadır, dergiye yerleştirilen çeşitli filmler izlenebilmektedir. Her ay gerçekleştirilecek bu dergi, bilgiyle buluşma ihtiyacında önemli bir eksikliği giderecek, birçok insana da yeni bir yöntemle eğlenceli bir şekilde bilgiyle buluşma ihtiyacı sağlayacaktır.
Dergiden öte birçok değeri içeriyor…
Alışkanlıklarımızın kolaylaştırılması, geliştirilmesi ile üretilen bilgiler daha çok değerini bulacak. Dijitalleşme süreci ile statik olan tüm süreçler veya materyaller artık yerini dinamik süreçlere bırakıyor. Okuyan dergi ile dijital platformlarda barındırılan dinamik içerikleri oluşturan bilgiler artık evrensel hale geliyor. Her isteyen kişi, dilediği zaman içeriğe ulaşabilir, dergiler görme engeli olan, işitme engeli olan, okumak için zamanı olmayan ya da okuyacak materyale yeterince erişemeyen herkesin bedelsiz olarak okumasına imkan sağlayacak. Aynı zamanda çevreci bir çözüm de sunuyor. Derginin basılması, dağıtılması, geri dönüşüm gibi süreçleri de yok ve her şeyden önemlisi ormanlarımızı ve çevremizi de koruyan bir yenilik.
“Hayat Senin” Projesi hayata el verecek…
Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr. Sinan İbiş koordinasyonunda gerçekleştirilen “Hayat Senin” Projesi’nde; Türkiye’nin ilk okuyan dergisi gibi, birçok yenilik daha projeye katılım sağlayacak, paydaş kuruluşlarla birlikte yeni yılın ilk günleri ile öncelikle ülkemizdeki insanlarla buluşacak. “Hayat Senin” Projesi ile ilgili tüm detaylar www.hayatsenin.org adresinden takip edilebilecek.