İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından bu yıl 11’inci defa Türkiye milli katılım organizasyonu düzenlenen, dünyanın en büyük medikal sektörü fuarı MEDICA 2019, 18-21 Kasım 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirildi. Dünyadan yaklaşık 6 bin 400 katılımcının yer aldığı fuarda, Türkiye’den toplam 161 firma en yeni ürünlerini alıcıların beğenisine sundu.
Medikal ürün, ekipman ve teknolojiler alanında dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından biri olan “MEDICA” fuarı, bu yıl 18-21 Kasım tarihleri arasında Düsseldorf’ta gerçekleştirildi. Bu yıl, İKMİB’in milli katılım organizasyonu ile 3 farklı holde toplam 776 metrekare ile yer alan 42 firma ve bireysel olarak katılan 119 firma ile birlikte toplam 161 firma Türkiye’yi temsil etti. 112 metrekarelik Türkiye standında ise, Türk kahvesi ikramı yapılarak, çeşitli tanıtıcı aktiviteler gerçekleştirildi. Aynı zamanda sektörel filmlerin ve www.turkishhealthcare.org sitesinin yayınlandığı dokunmatik ekran ile dikkat çeken Türkiye standına yoğun ilgi gösterildi. Yaklaşık 121 bin ziyaretçiyi ağırlayan ve yaklaşık 6 bin 400 katılımcıya ev sahipliği yapan MEDICA 2019 fuarında, T.C. Almanya Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan ve T.C. Düsseldorf Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ile birlikte İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun Demir, İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Erman Atasoy, TİM Delegeleri Adil Boz ve Dr. O. Mutlu Topal ile İKMİB Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Kırlıoğlu Türk katılımcıları ziyaret ederek, firmalara başarılar diledi.
“Medikal sektöründe ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz”
Fuar hakkında bilgi veren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Dünyanın en büyük tıp fuarı MEDICA’da bu yıl medikal sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmalarımızla birlikteyiz. 40 yıldan fazla bir süredir devam eden fuarın bu yıl Türkiye milli katılım organizasyonunu 11’inci defa İKMİB olarak gerçekleştirdik. Milli katılım ile 42 firmamız ve bireysel olarak 119 firmamızla toplam 161 Türk medikal firmamız fuarda yer aldı. Sektörlerde en yeni, en son teknolojileri, ürün ve hizmetleri görmek açısından fuarların önemi çok büyük. Özellikle de sağlık sektöründe teknolojik dönüşüm daha hızlı ilerliyor. Yapay zeka robotları ile yapılan ameliyatların tıpta yeni bir çağı başlattığını söylemek mümkün. Medikal sektörü, bizim kimya ihracatımızda da eczacılık ürünleri kategorisi altında yer alan ve en yüksek katma değeri sağlayan alt sektörlerimizden biri olarak öne çıkıyor. Amacımız yıllar itibariyle artan katma değeri ve ihracat rakamlarını daha da yukarılara taşımak. Bu nedenle firmalarımızın burada yapacağı iş birliği anlaşmalarını önemsiyoruz. Fuara katılan tüm firmalarımıza başarılar diliyorum” değerlendirmesini yaptı.
Birçok farklı kategoride ürün, teknoloji ve hizmet tanıtıldı
Dünyanın her yerinden medikal sektöründe faaliyet gösteren firma ve temsilcilerini buluşturan fuarda bu yıl, teknik tıbbi cihazlar, elektro tıp, laboratuvar teknolojisi, diagnostik, ortopedi, tıbbi aletler, cerrahi malzemeler, hastane donanımları, fizyoterapi, iletişim ortamları, hizmetler, profesyonel edebiyat, laboratuar aparatı, tıbbi aletler, laboratuar ekipmanları, laboratuvar aletleri, hastane malzemeleri, hastane mobilyaları hastane yönetimi, tedarikçi endüstrisi, tıp, cerrahi makaleler, hijyen, eczacılık, cerrahi ekipmanları, reaktifler, tıbbi amaçlı x-ray cihazları, tıbbi servis ekipmanları, terapötikler, veteriner ilaçları gibi medikal sektörünün altında yer alan en yeni ürün, teknoloji ve hizmetler tanıtıldı.