17 Nisan 2026 / Cuma
Medikal News
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Medikal News
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

Dentalde hedef 1 milyar dolar ihracat

Medikal News Yazan Medikal News
15 Nisan 2026
Kategori : Kongre, Manşet
A A
Dentalde hedef 1 milyar dolar ihracat

Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (DİŞSİAD) destekleri ve organizasyonuı ile gerçekleştirilen IDEX İstanbul Uluslararası Dental Fuar ve Konferansı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Dört gün sürecek olan fuarda 150’si yabancı olmak üzere toplamda 700 katılımcı firma yer alıyor. 100’e yakın ülkeden yabancı ziyaretçiyi ağırlayan IDEX İstanbul’un Türk ekonomisine en az 500 milyon dolarlık döviz girdisi sağlaması bekleniyor.

Yaklaşık 100 ülkeden 30 binin üzerinde yabancı ziyaretçi, dünyanın en büyük ikinci dental buluşması olarak kabul gören IDEX Uluslararası Dental Fuar ve Konferansı’nda buluştu. Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (DİŞSİAD) destekleri ve organizasyonuı ile gerçekleştirilen IDEX İstanbul Uluslararası Dental Fuar ve Konferansı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.700’ün üzerinde katılımcının yer aldığı fuarın en az 500 milyon dolarlık ekonomik katkı sunması bekleniyor.

Fuarın açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi ve İVEK Mütevelli Heyeti Başkanı Öznur Çalık, İstanbul Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Fatih Güler, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Cengiz, TOBB Medikal Meclisi Başkan Yardımcısı Cengiz Balçık, İTO 8.İlaç ve Medikal Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarpkaya ve Devlet Malzeme Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Candan katılım gösterdi.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi ve İVEK Mütevelli Heyeti Başkanı Öznur Çalık, fuarın Türkiye’nin toplam ihracatına ve sağlık turizmi gelirlerine ciddi anlamda katkısı olacağını ifade ederek “ Bu noktada DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar’a teşekkür etmek istiyorum. Sağlığın ağızdan başladığını bilen bir milletiz. Sürdürülebilir sağlığı inşa etmek için yapay zeka kritik önem arz ediyor. Bu alanda yeni istihdam alanları mutlaka oluşacaktır” dedi.

DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar ise, “ Bundan 10 yıl önce bir hayal kurarak yola çıkmıştık. Bugün ekonomik hacmini 1 milyar dolar seviyesine çıkaran ve Türkiye’nin toplam ihracatına katkı sunan bir sektör haline geldik. Geçen yılı yaklaşık 450 milyon dolar ihracatla kapatan sektörümüzün hedefi 5 yıl içerisinde 1 milyar dolar ihracata ulaşmak. Bunu başaracak güçteyiz. IDEX İstanbul, kendi alanında dünyanın en büyük ikinci dental fuarı olma başarısını gösterdi. Bu ivmeyi daha da yukarı çekerek gerek üretim ve ihracat potansiyelimizle gerekse de sağlık turizmi gelirlerine direct katkımızla Türkiye ekonomisine daha fazla fayda sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Fatih Güler de “Bölgemizde yaşanan savaş ortamında bu kadar insanı İstanbul’da toplamak ve alanında dünyanın en büyük ikinci organizasyonuna imza atmak zor bir iş. Bu bağlamda böylesi büyük bir organizasyonun hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şu anda Türkiye genelinde 60 bin diş hekimimiz var. 2023’a geldiğimizde sayımız 100 bini bulacak. Şimdiden bu alandaki istihdamı planlamamız gerekiyor. Türkiye, ağız ve diş sağlığı konusunda yıldan yıla gelişiyor ve bilinçleniyor” dedi.

DİŞSİAD KONGRE ve WINNOW Fuarcılık organizasyonunda düzenlenen dev etkinlikte 150’nin üzerinde SDE Kredili konferans ve kurs organize ediliyor. Fakülteler, ADSM’ler, klinikler, laboratuvarlar, diş hekimleri, diş teknisyenleri, diş hekimliği öğrencileri ve dental ticaret firmalarının ziyaret ettiği IDEX 2026, Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenleniyor.

En Son Haberler

Sağlık Sektörünün Buluşma Noktası Expomed Eurasia 33. Kez Kapılarını Açtı

Sağlık Sektörünün Buluşma Noktası Expomed Eurasia 33. Kez Kapılarını Açtı

17 Nisan 2026
Türkiye, Global Klinik Araştırmalarda Bölgesel Merkez Olma Yolunda

Türkiye, Global Klinik Araştırmalarda Bölgesel Merkez Olma Yolunda

17 Nisan 2026
ÇOCUKLARDA ARTAN ŞİDDET ALARMI: PEDİATRİ KONGRESİ’NDEN ACİL ÇAĞRI

ÇOCUKLARDA ARTAN ŞİDDET ALARMI: PEDİATRİ KONGRESİ’NDEN ACİL ÇAĞRI

17 Nisan 2026
Dentalde hedef 1 milyar dolar ihracat

Dentalde hedef 1 milyar dolar ihracat

15 Nisan 2026
Medikal News

Medikal News İletişim Adresi

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1993 Sk. Papatya Residence 2. No: 35. A Blok. Kat: 6 Daire; 109
ESENYURT/İSTANBUL
Tel: 0212- 853 63 05 Fax: 0212- 853 63 15

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • #1 (başlık yok)
  • İLAÇ
  • İLETİŞİM
  • KÜNYE
  • LABORATUVAR
  • MEDİKAL
  • AKTÜEL
  • HASTANE
  • KONGRE
  • RÖPORTAJ

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner