6 Aralık 2025 / Cumartesi
Medikal News
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Medikal News
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

Yeni TİTCK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar oldu

Medikal News Yazan Medikal News
18 Aralık 2024
Kategori : Aktüel, Manşet
A A
Yeni TİTCK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu Başkanlığı’na (TİTCK) atandı.

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde 1969 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Ayar, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ilçesinde tamamladı. 2009 yılında KTÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanlığı görevine getirildi.

Akademik kariyerinde kazandığı saygınlık ve başarılarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Ayar, KTÜ’deki görevlerinin yanı sıra uluslararası projelerde de önemli roller üstlenmiş, bilimsel dergilerde hakemlik yapmış ve araştırma projelerinde yürütücülük görevini yerine getirmiş ve bilim dünyasında önemli katkılarda bulunmuştur.

Yeni görevinde, Türkiye’nin sağlık sektörü için değerli katkılar sağlamaya devam etmesi beklenen Prof. Dr. Ayar, geniş bilgi birikimiyle Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Akademik Kariyer ve Katkıları

Prof. Dr. Ahmet Ayar, 2009-2024 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda profesörlük yapmış, ayrıca 2012-2017 yılları arasında Aberdeen Üniversitesi’nde onursal öğretim üyeliği görevini üstlenmiştir. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de 2002-2007 yılları arasında doçent, 1997-2002 yılları arasında ise yardımcı doçent olarak çalışmıştır. Ayar, 1994-1997 yıllarında Aberdeen Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır.

Akademik ve idari görevlerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Sağlık Turizmi Birimi Sorumluluğu (2023-2024) gibi önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı’nda danışma kurulu üyeliği ve bilim danışmanlığı yapmaktadır. KTÜ Deneysel Araştırmalar Etik Kurulu Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı gibi görevlerde de bulunmuş, Fırat Üniversitesi’nde de benzer idari rolleri üstlenmiştir.

Prof. Dr. Ayar, uluslararası deneyimini de geniş tutarak, Düsseldorf Üniversitesi ve Aberdeen Üniversitesi gibi prestijli kurumlarda araştırmalar yapmış, İngiltere’deki Londra Üniversitesi St. George’s Hastanesi Tıp Fakültesi’nde de çalışmalar yürütmüştür. Ayrıca, TÜBİTAK projelerinde yürütücülük yapmış ve çeşitli bilimsel araştırma projelerinde görev almıştır.

TÜBİTAK BİDEB 2237 Programı kapsamında düzenlediği kurslar ve sertifika programlarıyla sağlık bilimleri alanında eğitimler vermiştir. Özellikle proje önerisi hazırlama, akademik yazı yazma ve bilimsel yayın süreçleri konularında pek çok kursun koordinatörlüğünü yapmıştır.

Prof. Dr. Ayar, bilimsel dergilerde hakemlik ve danışmanlık yaparak, Neuroendocrinology dergisinde editör yardımcılığı yapmaktadır. Türk Nöroendokrinoloji Derneği’nin başkanı olan Ayar, ayrıca birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derneğe üyedir.

Araştırmalarında, elektrofizyolojik kayıtlar, hücre içi ve hücre dışı ölçümler, izometrik kas kasılma teknikleri, kalsiyum görüntüleme ve dijital mikroskopi gibi ileri düzey araştırma tekniklerini kullanmaktadır. Prof. Dr. Ahmet Ayar, bilimsel alanda önemli katkılar sağlamış ve akademik çevrelerde tanınan bir isimdir.

İngilizce bilen Prof. Dr. Ahmet Ayar, evli ve dört çocuk babasıdır.

En Son Haberler

TÜRKİYE ACİL TIP VAKFI SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ‘KALP DURDUĞUNDA SİZ DURMAYIN’ KAMPANYASINA DESTEK VERİYOR

TÜRKİYE ACİL TIP VAKFI SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ‘KALP DURDUĞUNDA SİZ DURMAYIN’ KAMPANYASINA DESTEK VERİYOR

5 Aralık 2025
ASELSAN’da Üretilen 30 Adet Mobil Dijital Röntgen Cihazı Sağlık Bakanlığı’na Teslim Edildi

ASELSAN’da Üretilen 30 Adet Mobil Dijital Röntgen Cihazı Sağlık Bakanlığı’na Teslim Edildi

4 Aralık 2025
Yerli Otomatik Şok Cihazı (OED) projesi Türkiye’nin sağlık vizyonunda tarihi bir eşik

Yerli Otomatik Şok Cihazı (OED) projesi Türkiye’nin sağlık vizyonunda tarihi bir eşik

4 Aralık 2025
Nadir hastalıkların tanısında yapay zekâ dönemi

Nadir hastalıkların tanısında yapay zekâ dönemi

4 Aralık 2025
Medikal News

Medikal News İletişim Adresi

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1993 Sk. Papatya Residence 2. No: 35. A Blok. Kat: 6 Daire; 109
ESENYURT/İSTANBUL
Tel: 0212- 853 63 05 Fax: 0212- 853 63 15

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • #1 (başlık yok)
  • İLAÇ
  • İLETİŞİM
  • KÜNYE
  • LABORATUVAR
  • MEDİKAL
  • AKTÜEL
  • HASTANE
  • KONGRE
  • RÖPORTAJ

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner