Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Yunus Elitaş atandı. SGK eski Başkanı Raci Kaya ise, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) üyeliğine atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Yunus Elitaş atandı. Sosyal Güvenlik Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Celalettin Sıvacı getirildi.
YUNUS ELİTAŞ KİMDİR?
1982 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Aksaray/Ağaçörenlidir. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre vekil öğretmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında Maliye Bakanlığı’nda vergi denetmen yardımcısı olarak göreve başladı. 2007 yılında meslek giriş sınavını kazanarak Muhasebat Genel Müdürlüğüne stajyer muhasebat kontrolörü olarak naklen geçti. 2010 yılında muhasebat kontrolörlüğüne atandı. 2013-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.
2015/Aralık-2017/Aralık döneminde bulunduğu ABD/Florida’da, University Of South Florida’dan MBA derecesi aldı. 2018 Şubat ayında başladığı Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevini yürütmekteyken 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne, 15 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştı. Elitaş, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.





