9 Mayıs 2025 / Cuma
Medikal News
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Aktüel
  • Hastane
  • Kongre
  • Medikal
  • Röportaj
  • İlaç
  • Atama
  • ESTETİK
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Medikal News
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

250 Yataklı Taksim İlkyardım Hastanesi 2 Yılda Hizmete Girecek

Medikal News Yazan Medikal News
23 Mart 2015
Kategori : Genel
A A
250 Yataklı Taksim İlkyardım Hastanesi 2 Yılda Hizmete Girecek

Uzm. Dr. Güven Bektemür, “Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi modern konsepte sahip 45 bin metrekarelik kapalı alanda 2 yıl içerisinde hizmete girecek” dedi.

 

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Güven Bektemür, Beyoğlu bölgesine bağlı sağlık kurumlarında devam eden revizyon ve şehir hastanelerinin yapımı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dr. Bektemür, aynı yerde yıkılıp yeniden yapılacak olması sebebiyle geçici bir süreliğine çalışanlarıyla Gaziosmanpaşa’daki binasına taşınan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, modern konsepte sahip 45 bin metrekarelik kapalı alanda yaklaşık 250 yatakla yaklaşık 2 yıl içerisinde hizmete açılacağını belirtti. İnşaatın bitmesiyle hastane ekibinin yeni binalarına getirileceğini aktaran Bektemür, “Üzerinde helikopter pisti olarak hazırlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na verilen bir proje vardı. Bu proje, yüksekliğinin uygun görülmemesi nedeniyle revize edildi. Süreç bundan dolayı biraz uzadı” dedi.

 

Bölgedeki diğer hastanelerin durumu

Aynı bölgede bulunan Beyoğlu Göz Hastanesi’ni de yeni yerine taşıyacaklarını vurgulayan Bektemür, hastanenin şu andaki yerinde mevcut fiziki yapıya bir yenileme imkânının bulunmadığını dile getirdi. Bölgede hizmet veren Gümüşsuyu Askeri Hastanesi’nin deprem güçlendirilmesiyle ilgili sorunlarının olduğunu, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de Seyrantepe’ye yapılan yeni yerleşkesine taşıdıktan sonra bölgede güçlü bir sağlık kurumu kalmadığına dikkati çeken Bektemür, şöyle devam etti: “Dolayısıyla bölgenin Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ihtiyacı var. Şu anda müteahhit eski binanın yıkımını yapıyor, yeni binanın inşaatına da en kısa sürede başlayacak. İnşallah 2 yıl içerisinde de bitirileceğini düşünüyoruz. Biz de ondan sonra tekrar taşıma sürecine başlayacağız. Yani, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgesel bir hastane olma niteliğini devam ettirecek. Çünkü hastane bu bölgede sağlık hizmeti verilmesi açısından da elzem bir sağlık kurumu.” Uzm. Dr. Güven Bektemür, eski binanın fiziki olarak ciddi sorunları olduğuna işaret ederek, “Yani aciline ambulans giremiyordu. Eski mimaride asansörleri, ameliyathaneleri problemliydi. Hiç kimsenin hastalanmasını istemiyoruz ama hastalandığı zaman da gayet konforu ön planda tutan bir hastane projesini hayata geçiriyoruz. Buradaki amacımız hem hastanın hem de çalışanın konforunu sağlamak” diye konuştu.

 

Geniş ve konforlu hastaneler

Hastanelerin sosyal alanlarının daha geniş ve konforlu olmasıyla hasta ve yakınlarının daha rahat edeceğini belirten Bektemür, “Özellikle ülkemizde, sağlık kurumlarına hastalar birkaç yakınıyla geliyor. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak projelerimizde hastanın ve refakatçisinin rahat edebileceği fiziki mekânları sağlamaya çalışıyoruz. Bizim açımızdan bu çok önemli” diye konuştu. Hastane yatırımlarının bir ülkenin ekonomik bakımdan güçlü olduğunu gösteren önemli parametreler arasında yer aldığını anlatan Bektemür, şunları kaydetti: “İstanbul’da yapımı devam eden hastaneler bittiği zaman hem sağlık turizmi açısından hem de hasta konforu ve çalışan memnuniyeti açısından çok ciddi getirileri olacak. Eski binalarda ne kadar etkili sağlık hizmeti verirseniz verin gözükmüyor. Hasta koğuş tipi odalarda kalıyor. Banyo ve tuvaleti yoksa refakatçisi yanında rahat edemiyorsa sıkıntı oluyor. Ne kadar nitelikli hizmet verirseniz verin istediğiniz düzeyde memnuniyet geri dönüşü alamıyorsunuz. Bu bakımdan hizmet sunulan mekânın güzelliği, konforu çok önemli. Estetiği olan bir ortamda renklerin bile insan ruhuna etkisi bilimsel olarak ispatlanmış. O renk stillerini ve gerekirse müziği de bunun içine katarak hastanın, hastane algısını değiştirmeyi, özellikle çocuk hastalara hastanede olduğunu hissettirmemeye çalışıyoruz. Özellikle oyun alanlarını konseptin içine yerleştiriyoruz. Hatta çocuk hekimlerinin önlükle alana girmemelerini sağlayarak, orada bir oyun alanı varmış algısı oluşturmaya çalışıyoruz.”

En Son Haberler

Peter Drucker’in “5 Ölümcül İş Günahı” Teorisinin Özel Sağlık Sektörü Açısından Yorumlanması

Peter Drucker’in “5 Ölümcül İş Günahı” Teorisinin Özel Sağlık Sektörü Açısından Yorumlanması

6 Mayıs 2025
Dr. İsmail Hızlı ve Dr. Mustafa Işık Medikal News Danışma Kurulu üyesi oldu

Dr. İsmail Hızlı ve Dr. Mustafa Işık Medikal News Danışma Kurulu üyesi oldu

6 Mayıs 2025
Türk Alman Jinekoloji Kongresi Antalya’da düzenlendi

Türk Alman Jinekoloji Kongresi Antalya’da düzenlendi

6 Mayıs 2025
Esteworld Cerrahi Sağlık Grubu 5. Şubesini açıyor

Esteworld Cerrahi Sağlık Grubu 5. Şubesini açıyor

5 Mayıs 2025
Medikal News

Medikal News İletişim Adresi

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1993 Sk. Papatya Residence 2. No: 35. A Blok. Kat: 6 Daire; 109
ESENYURT/İSTANBUL
Tel: 0212- 853 63 05 Fax: 0212- 853 63 15

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • #1 (başlık yok)
  • İLAÇ
  • İLETİŞİM
  • KÜNYE
  • LABORATUVAR
  • MEDİKAL
  • AKTÜEL
  • HASTANE
  • KONGRE
  • RÖPORTAJ

© 2021 Tekprosis Bilgisayar - Tekprosis Professional Partner